Suradnici u učenju na programskoj traci

 

Svako od nas ima neka mrežna mjesta koja redovno posjećuje iz različitih razloga koji su najčešće vezani ili uz posao ili uz zabavu. Takva mrežna mjesta u Internet Exploreru najčešće su spremljena ili u Favoritima ili pak na Traci favorita. No postoji još jedno zgodno rješenje kamo smjestiti vaša omiljena mrežna mjesta – zakvačite ih na programsku traku.

slika3

Upravo je ovo jedna od novina koje nudi Internet Explorer 9. Stoga ako vam se sviđa mogućnost jednostavno otvorite vašu omiljenu stranicu te dovucite karticu mrežnog mjesta na programsku traku i ikona mrežnog mjesta ostat će zakvačena na programskoj traci. Ukoliko sada želite otvoriti mrežno mjesto jednostavno kliknite na zakvačenu ikonu i vaša stranica će se otvoriti u Internet Exploreru.

slika1

Posebno me dojmilo što se nakon otvaranja na vrhu preglednika sada nalazi ikona vašeg omiljenog mrežnog mjesta, a gumbi za Naprijed i Natrag promijene boju kako bi bili pasent sa ikonom mrežnog mjesta. Pogledajte kako to izgleda na primjeru portala "Suradnici u učenju".

slika2Ukoliko vam se čini da je vaša programska traka prenatrpana i želite maknuti ikonu prikvačenog mrežnog mjesta otkvačite ga odabirom opcije Otkvači ovaj program s programske trake koja vam se otvara nakon što na prikvačenu ikonu kliknete desnom tipkom miša.

Ovo je samo jedna od novih vrlo korisnih mogućnosti koje nudi Internet Explorer 9. Ukoliko želite istražiti i ostale posjetite početnu stranicu preglednika Internet Explorer i stranicu sa savjetima kako početi rad s programom Internet Explorer 9.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u IE 9. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s