Animacije pomoću Flux Time Studio

 

Još jedan od vrlo jednostavnih web 2.0 alata za izradu animacija nalazi se na mrežnim stranicama FluxTime Studio. Alat je pogodan i za djecu mlađeg osnovnoškolskog uzrasta koja posjeduju osnovna znanja rada s mišem.

U izradi animacije slijedite četiri jednostavna koraka:

  1. Odaberite pozadinu za vašu animaciju
  2. Dodajte objekte
  3. Pomičite, rastežite, rotirajte i animirajte svoje objekte
  4. Pošaljite animaciju e-mail porukom sebi ili svojim prijateljima

Kratke upute kako izraditi animaciju potražite na poveznici ili pak proučite detaljne online upute.

Naša jednostavna animacija

Za početak kliknite na poveznicu Click here to create a free animation kako biste izradili besplatnu animaciju. Napomenut ćemo da kod izrade besplatnih animacija nisu dostupne sve mogućnosti koje imaju prijavljeni korisnici Flux Time Studia.image

U prvom koraku iz Library odaberite jednu od nekoliko ponuđenih podloga za vašu animaciju. Iz padajućeg izbornika možete odabrati jednu od nekoliko ponuđenih tematskih cjelina, npr. A Day in Park te nakon toga kliknite na OK. image

 

Napomenut ćemo da možete koristiti i praznu podlogu Blank ili pak neku od podloga iz datoteke (File).

Nakon odabire podloge možete se poigrati dodatnim uređivanjem boja na podlozi. Kikom miša odaberite neki od elemenata na podlozi te pomicanjem klizača (crvene, zelene, plave i sive boje) s desne strane prozora promijenite boje. Boje miješate odabirom RGB komponenti, a sivi klizač vam omogućuje da pojedini element na vašoj pozadini učinite nevidljivim.

Odabir i dodavanje likova

Iduća stvar koju morate učiniti je dodati likove vašoj animaciji. Kako biste dodali likove upotrijebite prvi gumb sa alatne trake .

image

Na raspolaganju su vam isječci crteža koje možete pronaći u biblioteci (Library) razvrstane u nekoliko kategorija. Kako biste dodali neki od ponuđenih isječaka odaberite ga mišem te ga razvucite na podlozi do željene veličine.

image

Na isti način, odaberete li mogućnost Shape, možete dodati i neke od ponuđenih osnovnih likova poput oblačića, strelica i sl. Mogućnost Draw omogućuje vam odabir debljine kista za prostoručno crtanje, dok mogućnost Text omogućuje upisivanje i jednostavno oblikovanje teksta za vašu animaciju.

Kada ste posložili scenu vaše animacije kliknite na gumb Record te pomičite, rotirajte, smanjujte ili povećavajte vaše objekte pomoću alata s alatne trake, a Flux Time Studio će za vas snimiti svaki od izvedenih pokreta.

imageIako ova besplatna inačica alata ne dozvoljava mnoge napredne mogućnosti poveznicu do svoje animacije možete poslati svojim prijateljima putem e-maila. Jednostavno kliknite na gumb s kuvertom na alatnoj traci u dnu prozora i upišite adresu pošiljatelja, primatelja i poruku uz animaciju.

Kako izgleda naša animacija sa svemircem i muhom pogledajte na poveznici: http://fluxtime.com/ecard.php?cid=G0u8E778h0h219h1744df6741ca92ff .

imageNadam se da će vas ovaj alat razveseliti te vam pružiti malo kreativne zabave za vas i vaše učenike :-).

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Web 2.0. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Animacije pomoću Flux Time Studio

  1. Dubravka Petković napisao:

    I ovaj put hvala.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s