Radna površina blagdanskog ugođaja

 

clip_image002Možda ovaj predblagdanski dan i nije dan kad razmišljamo o tome kako promijeniti sliku koja se prikazuje na vašoj radnoj površini, no ako je već sve u blagdanskom ugođaju zašto onda da i radna površina vašeg računala ne bi zasjala u blagdanskom ruhu.

radna_povrsina_1Na vašoj radnoj površini može biti samo jedna slika ili pak se može izmjenjivati više slika u obliku dijaprojekcije. Kako biste promijenili sliku vaše radne površine kliknite na gumb Start te otvorite Upravljačku ploču. Kliknite na mogućnost Personalizacija, te kliknite na Pozadine radne površine. radna_povrsina_2

Na raspolaganju vam je nekoliko mogućnosti. Možete odabrati neku od ponuđenih pozadina radne površine iz sustava Windows ili pak odabrati više slika i stvoriti dijaprojekciju. Ukoliko vam se ne sviđa ni jedna od ponuđenih slika možete posjetiti Microsoftove mrežne stranice na kojima možete preuzeti još tema za Windows 7 i pozadina radne površine. Primjer jedne od prigodnih podloga su Zečići.radna_povrsina_3

Kada ste odabrali sliku/slike koje želite smjestiti na vašu radnu površinu podesite položaj slike i interval promjene slike te spremite promjene klikom na gumb Spremi promjene.

Ukoliko pak imate neku vlastitu sliku/slike na svom računalu koje biste željeli upotrijebiti za radnu površinu kliknite na gumb Pregledaj te potražite mapu u kojoj se nalaze slike. Ukoliko želite stvoriti dijaprojekciju odviše slika sve slike moraju biti spremljene u jednoj zajedničkoj mapi te da slike moraju biti zadovoljavajuće veličine kako ne bi njihov prikaz na radnoj površini bio previše zrnat.

imagesCAJ1UQ0S

U nadi da ćete i vi pronaći prigodne slike za vašu radnu površinu želim vam svima sretan i miran Uskrs!

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s