Još jedan SlideShow

Prikaz dijaprojekcije (Slideshow) možemo postaviti na svoj post i u samom WordPress-u. Postoje dva načina kako postaviti prikaz dijaprojekcije slika na objavljenom postu. Pogledajmo stoga prvi način, kako postaviti prikaz dijaprojekcije uz upotrebu gumba Add an Image.

Prije nego nastavimo napomenut ćemo da ukoliko tek počinjemo pisati novi post potrebno je postu dodijeliti naslov i barem jednom ga spremiti.

Da biste dodali dijaprojekciju slika svom postu prijavite se na WordPress svojim korisničkim podacima i otvorite post za uređivanje. Na alatnoj traci Prenesi/Umetni ( Upload/Insert)  kliknite na gumb Dodaj sliku ( Add an image).

U okviru Dodaj sliku kliknite na gumb Odaberi datoteke, kako biste sa svog računala odabrali datoteke slika koje želite da budu sadržane u dijaprojekciji te kliknite na gumb Snimi sve promijene.  

Nakon ovog koraka otvorit će vam se kartica Galerija na kojoj možete odrediti postavke za galeriju poput:

 

  • Poveži mini prikaz s:
  • Poredaj slike po:
  • Poredak na stranici:
  • Stupci galerije

Na kraju kliknite na gumb Insert slideshow kako bi dijaprojekcija slika bila prikazana na vašem postu. Ukoliko želite promijeniti mjesto u kojem se pojavljuje dijaprojekcija u vašem postu jednostavno izrežite [ slideshow ]  i zalijepite ga na željeno mjesto.

Na kraju ćemo samo napomenuti da veliČinu okvira u kojem se prikazuje dijaprojekcija ne možemo mijenjati. Ona će se automatski prilagoditi širini stupca teme koju ste odabrali za vaš blog. Nadalje u prikazu dijaprojekcije bit će sadržane sve slike koje se nalaze u galeriji.

This slideshow requires JavaScript.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u WordPress. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s