Ljepljive bilješke na zidu želja – Wall Wisher

 

wallwisher1Wall wisher je besplatni Web 2.0 alat koji vam omogućuje da “sagradite” zid koji će vam poslužiti za stvaranje jedne vrste oglasne ploče na koju ćete vi lijepiti virtualne poruke. No, to nije sve na vaš zid i ostali ljudi mogu zalijepiti svoje virtualne poruke te na taj način zid postaje mjesto na kojem ćete vrlo jednostavno međusobno komunicirati. Zalijepljene virtualne poruke mogu sadržavati samo tekst, slike ali i videozapise poput onih sa Youtube-a.

Gdje i kako početi?

Kako biste sagradili svoj zid najprije posjetite mrežno mjesto Wall Wishera na adresi http://www.wallwisher.com/ te se besplatno registrirajte klikom miša na poveznicu Login/Register koja se nalazi u desnom gornjem kutu prozora. U okviru Register upišite tražene podatke te nakon toga kliknite na Create my Account. Nakon kreiranja računa možete se prijaviti novo kreiranim podacima u okviru Login te krenuti u stvaranje zida .

clip_image002  

Nakon prijave, otvorit će se vaša početna stranica na kojoj se nalazi okvir My Account sa nekoliko ponuđenih mogućnosti.

  • My Walls – otvara vam prozor sa popisom vaših ranije stvorenih zidova
  • Build a New Wall – mogućnost koju ćete upotrijebiti želite li sagraditi novi zid
  • My Profile – mogućnost koja vam omogućuje da promijenite postavke svog računa Naziv (Name) i lozinku ( Password)
  • Logout – mogućnost koja vam omogućuje da se odjavite sa mrežnih stranica Wall Wishera

wallwisher4

Kako sagraditi zid?

Da biste sagradili novi zid, prijavite se na mrežne stranice Wall Wishera te kliknite na poveznicu Build a New Wall. Na prozoru koji će se otvoriti morat ćete unijeti tražene podatke. Za početak kliknite na poveznicu Click to select image kako biste odabrali sliku, logo vašeg zida. Pruža vam se mogućnost da odaberete neke od ponuđenih slika ili pak da odaberete sliku sa svog računala. Napomenut ćemo da slika ne smije biti veća od 512 KB te da mora biti jednog od slijedećih formata .jpg, .png ili .gif.

wallwisher6

Nakon što ste odabrali sliku potrebno je upisati naslov i podnaslov vašeg zida. Kako biste dodali naslov kliknite u okvir Click here to edit title te u okvir Click here to add the subtitle. This can be an occasion, or a description, or whatever else you may like! kako biste dodali podnaslov.

clip_image004U okviru Preferences… dopišite mrežnu adresu vašeg zida. Nastavak ponuđene mrežne adrese koji upisujete proizvoljno može sadržavati samo slova i brojeve i to minimalno 6, a maksimalno 20 znakova.
Odaberite tko će moći pregledavati vaš zid. Ukoliko želite stvoriti zid koji će moći pregledavati svi označite mogućnost Everyone. Ako pak želite stvoriti svoj privatni zid te ne želite da bude javno dostupan odaberite mogućnost Only Me.
Slično kao i u gornjoj postavki odaberite tko će moći lijepiti virtualne bilješke po vašem zidu svi Everyone ili samo vi Only Me. Na raspolaganju vam je i mogućnost da vi kao vlasnik zida odobrite svaku bilješku postavljenu na vašem zidu prije njene objave. Ukoliko smatrate da je potrebno da odobrite svaku bilješku potvrdno označite okvir uz I want to approve every post before it shows up on the wall.
Na kraju odaberite temu pozadine vašeg zida jednostavnim klikom miša na neku od ponuđenih tema u okviru Theme… te kliknite na gumb done i vaš će zid biti spreman za objavljivanje ljepljivih bilješki.

wallwisher7

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Web 2.0. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s