Izbornik Start bez naziva računa korisnika

slika1 Jeste li se zapitali zašto se ime vašeg korisničkog računa pojavljuje u gornjem desnom dijelu izbornika Start? Naravno ne radi se o ukrasu :- ). Korisničko ime koje je ispisano u vašem izborniku Start ustvari je poveznica koja vas vodi do vaših osobnih mapa na računalu, te vam na taj način omogućuje brz i jednostavan pristup do vaših dokumenata mapama sa slikama, glazbom, videoslika2m kao i vašim kontaktima.

Iako, naziv računa korisnika nije samo ukras koji se tek tako pojavljuje na izborniku Start neki od vas će ipak poželjeti da se ono tamo ne nalazi. Kako biste onemogućili njegovo pojavljivanje na izborniku Start zavirite u Svojstva izbornika Start. Kako biste otvorili dijaloški okvir Svojstva programske trake i izbornika Start kliknite desnom tipkom miša na izbornik Start te odaberite naredbu Svojstva. slika3

  

U dijaloškom okviru Svojstva programske trake i izbornika Start na kartici Izbornik Start kliknite na gumb Prilagodi kako biste otvorili dijaloški okvir Prilagodba izbornika Start. U popisu mogućnosti potražite mogućnost Osobna mapa te odaberite Ne prikazuj ovu stavku. Svoj odabir potvrdite klikom na gumb U redu, te na gumb Primjeni i još slika4jednom U redu u dijaloškom okviru Svojstva programske trake i izbornika Start i u vašem izborniku Start više neće biti prikazano vaše korisničko ime.  

Ukoliko pak ga odlučite vratiti, ponovno otvorite dijaloški okvir Prilagodba izbornika Start te kod mogućnosti Osobna mapa odaberite mogućnost Prikaži kao vezu.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s