Preuzimanje i instalacija vodiča za interaktivno upoznavanje Officea 2010

 

instalacija_vodica9 Krećete li u upoznavanje sučelja novog Office 2010 tada za vas imamo nekoliko jako zgodnih i vrlo korisnih interaktivnih vodiča koji će vam olakšali snalaženje u novom sučelju. Ove vizualne interaktivne vodiče razvio je Microsoft te ih možete isprobati u online okruženju na Microsoftovim mrežnim stranicama. slika4
Na raspolaganju su vam interaktivni vodiči za Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Project, Access, InfoPath, Publisher, Visio kao i nezaobilazni OneNote, naravno u inačici 2010. 

Ukoliko smo zagolicali vašu znatiželju i zarazili vas traženjem dobrih starih naredbi u novom sučelju sigurno će vam biti zanimljiva i informacija da ove vodiče možete preuzeti i instalirati na svoje računalo kako bi vam uvijek bili dostupni i na dohvat ruke.

Na raspolaganju su vam dvije mogućnosti instalacije vodiča na vaše računalo.

Prvi način je da ih instalirate prilikom pregledavanja online interaktivnog vodiča klikom na gumb Install koji se nalazi u desnom gornjem kutu prozora pokrenutog vodiča. Nakon što kliknete na gumb Install otvorit će se dijaloški okvir Instaliraj aplikaciju u kojem ćete morati odabrati mjesto na koje će biti smješten prečac te klikom miša na U redu dozvoliti računalu da preuzme i instalira vodič. Sam postupak instalacije ne traje dugo, a nakon njega će vam interaktivni vodič biti dostupan na vašoj radnoj površini ili pak u izborniku start, ovisno kako ste odabrali.
instalacija_vodica

Ukoliko pak želite ove vodiče instalirati na više računala, primjerice sva računala u školskoj informatičkoj učionici, naš je savjet da s mrežnih stranica Microsoftovog Download Centra preuzmete njihove instalacijske datoteke te pomoću njih instalirate vodiče na sva računala.

Kako biste preuzeli vodič/vodiče otvorite mrežne stranice Microsoftovog Download Centra i kliknite na poveznicu s imenom vodiča koji želite preuzeti na svoje računalo. U idućem prozoru kliknite mišem na gumb Download kako biste započeli postupak preuzimanja. Otvorit će dijaloški okvir Preuzimanje datoteke u kojem možete odabrati hoćete li datoteku preuzeti i spremiti na svoje računalo klikom na gumb Spremi ili ćete je samo pokrenuti klikom na gumb Pokreni. Ukoliko vodiče želite instalirati na više od jednog računala, primjerice sva računala u školskoj informatičkoj učionici, svakako odaberite mogućnost spremanja datoteke.

instalacija_vodica8Ukoliko ste datoteku spremili na tvrdi disk vašeg računala instalaciju ćete morati pokrenuti dvostrukim klikom miša na preuzetu datoteku, a ako ste datoteku preuzeli za pokretanje postupak instalacije ćete započeti klikom na gumb Pokreni dijaloškog okvira Internet Explorer – Sigurnosnog upozorenja koji će se otvoriti nakon postupka preuzimanja datoteke.

 

Nakon pokretanja kroz postupak instalacije vodit će vas čarobnjak kroz nekoliko jednostavnih koraka. U prvom koraku jednostavno kliknite gumb Next. U drugom koraku, klikom na gumb Browse, odaberite mapu u koju želite da vodič bude instaliran. Ukoliko pa se slažete s postavljenim postavkama jednostavno kliknite na Next. Ukoliko se slažete da interaktivni vodič bude instaliran na vaše računalu u trećem koraku također kliknite na Next i pričekajte da završi postupak instalacije. Na kraju jednostavno zatvorite prozor čarobnjaka klikom miša na Close i vaš interaktivni vodič je instaliran na računalu te ga možete pokrenuti dvostrukim klikom na ikonu koju ćete pronaći na radnoj površini vašeg računala.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s