Popravljanje i dodatno uređivanje fotografija – Windows Live Galerija fotografija

slika1 Iako nije riječ o klasičnom alatu za obradu fotografija, Galerija fotografija omogućuje vam jednostavno i brzo uređivanje vaših fotografija. slika2Ono što je posebno zgodno je činjenica da vam za uređivanje nisu potrebna neka velika znanja o uređivanju fotografija, bit će dovoljno da odaberete fotografiju koju želite urediti te da kliknete na Popravi u alatnoj traci. Uz desni rub prozora otvorit će se okno za uređivanje u kojem jednostavno kliknite na Automatski prilagodi. 

Galerija fotografija će za vas automatski izravnati fotografiju, popraviti njenu svjetlinu, boju i kontrast. Uz automatsko popravljanje fotografije, za one koji se žele okušati u ručnom uređivanju, na raspolaganju vam je nezaobilazan alat za popravljanje crvenih očiju Popravi crvene oči, kao i alati za prilagođavanje ekspozicije, boje, ručno izravnavanje fotografije, obrezivanje fotografija i dodavanje crno-bijelih efekata. I na kraju jedan mali savjet. Krenite u uređivanje svojih fotografija bez bojazni da ćete ih zauvijek uništiti, sve izmjene koje napravite na fotkama lako možete poništiti pomoću gumbi Poništi koji se nalaze na dnu okna za uređivanje. slika3

Kako je problem crvenih očiju na fotografijama jedan od najčešćih problema koji se javljaju malo više ću se pozabaviti upravo rješavanjem ovog problema. Otvorite Galeriju fotografija i odaberite fotografiju na kojoj osobama želite maknuti crvene oči. Kako biste otvorili prozor za uređivanje fotografija kliknite na Popravi te zatim u oknu za uređivanje odaberite Popravi crvene oči. Povlačenjem miša nacrtajte pravokutnik oko oka koje želite popraviti, a ostalo će za vas obaviti Galerija fotografija. Nakon što označite područje oka i otpustite tipku miša oko više neće biti crveno. Postupak ponovite i za drugo oko, odnosno za sve crvene oči na fotografiji.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s