Stvaranje sigurnosnih kopija

backup2 "Što se dogodilo s računalom? Gdje su moji podaci!" Možda mislite da se to vama ne može dogoditi, no vjerujte mi prije ili kasnije naći ćete se u situaciji da ostanete bez vama važnih podataka spremljenih na tvrdom disku računala. Stoga naš savjet je "Bolje spriječiti nego…".

Na sreću Windows 7 pruža nam vrlo jednostavan i dobar način stvaranja sigurnosnih kopija vaših podataka kao i njihovog vraćanja. Riječ je o alatu Sigurnosno kopiranje i vraćanje datoteka pomoću kojeg možete napraviti sigurnosne kopije podataka i smjestiti ih na neki drugi pogon, na mrežu ili pak prijenosni medij poput DVD-a ili sl.

Kako biste stvorili sigurnosnu kopiju odaberite Start > Računalo. Kliknite desnom tipkom miša na lokalni disk i iz padajućeg izbornika odaberite Svojstva, otvorite karticu Alati i kliknite na Sigurnosno kopiranje sada….

clip_image001

U prozoru koji se otvori kliknite na poveznicu Postavljanje sigurnosnog kopiranja kako bi Windows pokrenuo sigurnosno kopiranje vaših datoteka. U prvom prozoru Postavljanje sigurnosnog kopiranja odaberite gdje želite smjestiti sigurnosnu kopiju te kliknite Dalje. U idućem koraku odaberite što želite kopirati. Ukoliko želite sigurnosno kopirati samo neke vama važne podatke odaberite mogućnost Omogući mi odabir kako biste sami odabrali željene mape i datoteke. Preostaje vam još da pregledate postavke sigurnosnog kopiranja te ako ste zadovoljni da kliknete na Spremi postavke i pokreni sigurnosno kopiranje, a sve ostalo će za vas odraditi Windowsi 🙂.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s