Outlook na radnoj površini

 

slika1 Mnogo je načina na koje se sami podsjećamo na svoje obaveze, rokove, obljetnice i slično. Meni su osobno jako drage Ljepljive bilješke mali raznobojni "papirići" zalijepljeni po radnoj površini. Lagani za upotrebu, uočljivi i uvijek na dohvat ruke zakvačeni na programskoj traci.
No, kad imate mnoštvo obaveza koje je potrebno dobro organizirati tada ćete, vjerujem, upotrijebiti kalendar i zadatke u programu Microsoft Outlook. Još kad bi i Outlookov kalendar ili zadaci uvijek bili vidljivi na radnoj površini to bi sigurno pomoglo.

Želite li da vam vaš kalendar i zadaci iz Outlooka uvijek budu na oku sigurno nema boljeg mjesta od radne površine. Kako biste to i ostvarili potreban vam je jedan jako zgodan dodatak koji će vam omogućiti prikazivanje vašeg inbox, kalendara ili pak zadataka iz Microsoft Office Outlooka na radnoj površini. Riječ je o programu Outlook on the Desktop. Ono što ga čini posebnim je njegova prozirnost koja omogućuje korisniku da na radnoj površini ima nenametljiv a ipak funkcionalan program.

 

Preuzimanje i instalacija

Program je dostupan za preuzimanje sa mrežne stranice Outlook on the Desktop na adresi www.outlookonthedesktop.com/download. Da biste ga mogli koristiti potrebni su neki preduvjeti:

  • Windows XP ili noviji
  • Microsoft Outlook 2000 SP3 ili više i
  • Microsoft.NET Framework 3.5.

Nakon instalacije pokrenite program odabirom Start > Outlook on the Desktop. Nakon pokretanja programa na vašoj radnoj površini pojavit će se proziran prikaz prozora u kojem su vidljivi pojedini dijelovi Outlooka. Moglo bi vas zbuniti to što nigdje na prozoru programa nema nikakvih izbornika, a time i mogućnosti njegovog zatvaranja. No ne brinite sve vam je na dohvat ruke 🙂 . 
Svi dodatni izbornici potrebni za podešavanje prikaza sakriveni su ispod male bijele ikone sa trenutnim danom u mjesecu, koja se nalazi na programskoj traci u izborniku skrivenih ikona. Izbornik sa dodatnim mogućnostima za podešavanje ovog dodatka otvarate desnim klikom miša na ovu ikonu. Nakon što otvorite izbornik možete odabrati prikaz koji želite da se nalazi na vašoj radnoj površini.

slika11Ukoliko niste zadovoljni s položajem prozora promijenite ga pomoću strelica za pozicioniranje koje se nalaze na dijaloškom okviru Outlook on the Desktop Preferences. Spomenuti dijaloški okvir otvorit ćete odabirom naredbe Preferences iz izbornika koji otvarate desnim klikom miša na ikonu programa u izborniku skrivenih ikona.slika8

 

Posebno je zgodno to što vam ovaj dodatak omogućuje unošenje zadataka direktno na radnoj površini, te da će oni biti sinkronizirani s zadacima u Outlooku. Također vam omogućuje sortiranje prikazanih podataka po raznim kriterijima.

Ukoliko odlučite ukloniti ovaj program s vašeg računala svakako ga prije toga zatvorite odabirom naredbe Exit koja se također nalazi na izborniku skrivenom ispod male bijele ikone te program deinstalirajte na uobičajen način.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s