Snimanje CD-a i DVD-a pomoću programa Windows Media Player

slika15 Ukoliko ste i vi jedan od onih koji dobar dio svog vremena provode u automobilu sigurno ćete se naći u situaciji da snimite razne pjesme iz svoje biblioteke programa Windows Media Player na audio CD. Ni u ovom slučaju nije vam potreban Nero ili neki drugi od programa namijenjenih snimanju CD/DVD medija. Ono što vam je potrebno je CD ili DVD snimač, prazan CD ili DVD i program Windows Media Player. slika15a

Nakon što u računalo ubacite prazan CD ili DVD, što ovisi o tome kakav snimač imate i kakav disk pokušavate stvoriti, otvorit će se dijaloški okvir Samopokretanje u kojem odaberite mogućnost Snimi audio CD. 

Otvorit će se dijaloški okvir Windows Media Playera u kojem na jednostavan način možete organizirati glazbu koju želite snimiti na disk. Glazbu koju želite snimiti na disk jednostavno dovucite iz biblioteke ili neke druge mape na disku u Popis za snimanje koji se nalazi s desne strane prozora. Kad se pjesme nalaze na popisu možete ih dodatno premještati i popis uskladiti sa svojim željama. Jedino što morate paziti je da ne prekoračite kapacitet diska. Stoga nakon što pjesmu dovučete na popis provjerite koliko vam je još slobodnog prostora ostalo.

Audio CD obično ima kapacitet od 700 MB, odnosno na njega možemo snimiti 80 minuta glazbe. Ukoliko želite snimiti glazbu na podatkovni CD tada iz padajućeg izbornika Mogućnosti snimanja odaberite mogućnost Podatkovni CD ili DVD. Ova mogućnost je za one koji žele snimiti mnogo glazbe koju će slušati na CD playeru koji ima mogućnost reproduciranja Windows Media Player datoteka.

slika20 Nakon što ste sastavili popis i prilagodili ga svojim željama kliknite na Započni snimanje i pričekajte da računalo odradi svoj dio posla.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Snimanje CD-a i DVD-a pomoću programa Windows Media Player

  1. Povratni ping: Gogini mali savjeti ili za svakog ponešto… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s