Uklanjanje usluge Windows Live Obiteljske sigurnosti s računala

deinstalacija4

 

Ukoliko želite prestati koristiti usluge Windows Live Obiteljske sigurnosti, odnosno prestati nadgledati svoju obitelj morate ukloniti program Filtar Obiteljske sigurnosti sa svih računala na koja ste taj program instalirali te zatim ukloniti svoju obitelj s mrežnog mjesta Obiteljska sigurnost.

Program Filtar Obiteljske sigurnosti s računala ćete ukloniti, deinstalirati, tako da kliknete na gumb Start, te zatim u okvir Pretraži programe i datoteke upišete appwiz.cpl i pritisnite tipku Enter. U prozoru koji se otvori, pronađite program pod nazivom Windows Live Essentials te kliknite na njegovo ime. Kliknite na Deinstaliraj/Promijeni te u idućem prozoru provjerite j li označena mogućnost deinstaliraj. Ukoliko je uključeno deinstaliraj kliknite na gumb Nastavi i pratite upute na zaslonu. U idućem koraku postupka deinstalacije bit će potrebno odabrati program koji želite deinstalirati. Potvrdno kliknite u okvir kod Obiteljske sigurnosti te kliknite na gumb Nastavi.

Nakon uspješne deinstalacije bit će potrebno ponovno pokrenuti računalo i prijaviti se na početnoj stranici za Windows Live Obiteljske sigurnosti pomoću svog Live ID. Nakon prijave u odjeljku ispod Vaša računala kliknite na poveznicu Ukloni računala s popisa. Odaberite računalo koje želite ukloniti s popisa, uključite potvrdni okvir Ukloni, a zatim kliknite Spremi. Nakon prijave u odjeljku ispod Vaša računala kliknite na poveznicu Ukloni računala s popisa. Odaberite računalo koje želite ukloniti s popisa, uključite potvrdni okvir Ukloni, a zatim kliknite Spremi.

Ukoliko želite ukloniti samo jednog člana vaše obitelji kliknite na poveznicu Ukloni člana obitelji koji se nalazi ispod okvira sa Sažetkom obitelji. Zatim uključite potvrdni okvir Ukloni uz člana kojeg želite ukloniti, a zatim kliknite Spremi. Napomenut ćemo da ukoliko uklonite primarnog roditelja uklonit ćete cijelu obitelj.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s