Obiteljska sigurnost s dječjeg stajališta

child-internet-safety Nakon što smo lijepo objasnili roditeljima na koje sve načine mogu pridonijeti sigurnosti svoje djece na mreži bilo bi dobro ddjeca_zahtjev_poruka_roditeljua se svi zajedno upoznamo s Obiteljskom sigurnošću s one druge strane – strane nadgledanog računa, odnosno strane vašeg djeteta.

Pa stoga, dragi naši najmlađi. Usluga Obiteljske sigurnosti omogućuje vašim roditeljima da odaberu postavke prilagođene vama, a sve u svrhu da vam osiguraju sigurnost prilikom korištenja interneta. Vaši roditelji mogu vam onemogućiti pregledavanje određenih sadržaja kao i razgovaranje s određenim osobama na mreži.
Što to znači? To znači da ćete moći pregledavati samo određena mrežna mjesta, mjesta koja vam dopuštaju postavke usluge Obiteljske sigurnosti. No, naiđete li na neku stranicu koju ne možete pregledati, a mislite da ona sadrži neke podatke koji su važni djeca_zahtjevza vas možete od roditelja zatražiti da vam dozvoli pregledavanje. Dovoljno je da im pošaljete poruku elektroničke pošte te da pričekate da roditelji procijene mogu li vam dopustiti pregledavanje tražene stranice.

Ukoliko želite svom popisu kontakata dodati neku osobu morat ćete od roditelja tražiti dozvolu. Za traženje dozvole će također biti dovoljno da roditeljima pošaljete poruku, a oni će procijeniti radi li se o osobi s kojom vi možete bezbrižno razmjenjivati poruke. 
Kod dodavanja kontakata postoji i mogućnost da vam roditelji dozvole da dodajete kontakte bez traženja dozvole. Stoga ovu mogućnost dogovorite u razgovoru sa svojim roditeljima. izvjescivanje_o_aktivnosti1

I na kraju jedno malo upozorenje. Vaši roditelji mogu pogledati izvješće o vašoj aktivnosti.  Ovo izvješće pokazat će roditeljima koja ste mrežna mjesta posjetili ili pak ste pokušali posjetiti. Što ste son-on-computerradili na računalu, koje ste programe upotrebljavali i kada ste i koliko vremena proveli za računalom. Naravno, ovo izvješće pomaže vašim roditeljima da vas zaštite, a ne da vas špijuniraju.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s