Zaštitimo svoje najmlađe – Windows Live Obiteljska sigurnost, 1.dio

internet_safety Stvarnost je da djeca danas sve ranije upoznaju tehnologiju te da od najranije dobi istražuju sadržaje koje nudi internet. Većina roditelja misli, „Ma to su samo igrice!“, no pravo je pitanje tko i što se sve skriva u pozadini naizgled bezazlenih igara. Kao učitelju ali i kao roditelju uvijek mi je glavna zadaća zaštititi naše malene u mutnim internetskim vodama. Kako često puno pričanja ne dopre do malih glavica, dobro je poduzeti nešto kako bi mi sami kontrolirali koliko i što će djeca pregledavati na internetu. 
Kako biste si olakšali ovaj složen zadatak pozovite u pomoć prave stručnjake odnosno servis Windows Live Obiteljske sigurnosti. U sklopu servisa Obiteljske sigurnosti dostupno vam je mrežno mjesto i besplatan program koji instalirate na računalo koje koriste djeca. Windows Live Obiteljska sigurnost je program koji je dio Microsoftova paketa Live programa (Messenger, Hotmail, Spaces, Writer,…). Program je dostupan i na hrvatskom jeziku na stranicama http://www.download.live.com., a za korištenje će vam biti potreban Live ID kojeg možete pribaviti tijekom instalacije programa.djete
Korištenjem ovog programa možete za svakog člana obitelji stvoriti zaseban račun i podesiti postavke. Moguće je odrediti koje web-stranice ili sadržaji se smiju i ne smiju posjećivati, odobravati kontakte/prijatelje, pregledavati aktivnosti pa čak i spriječiti pristup internetu prije prijave na taj program.

Preuzimanje i instalacija programa Windows Live Obiteljska sigurnost

Kako biste preuzeli ovaj besplatni program u svom mrežnom pregledniku upišite slijedeću adresu www.download.live.com ili pak kliknite na poveznicu. Na stranici koja se otvara kliknite na gumb Preuzmi kako biste pokrenuli postupak preuzimanja programa. Na prozoru koji se otvori kliknite na gumb Pokreni i pričekajte nekoliko trenutaka da datoteka bude preuzeta. Nakon uspješnog preuzimanja programa automatski će se pokrenuti postupak instalacije Obiteljske sigurnosti.

 

bigstockphoto_Internet_Access_Keyboard_1610701-716535Postupak instalacije nije nimalo kompliciran, dovoljno je da pratite upute u dijaloškim okvirima koji se otvaraju. Najprije ćete morati odabrati programe iz Windows Live grupe koje želite instalirati. Dovoljno je da kliknete mišem u potvrdni okvir uz naziv programa. Ukoliko ste već ranije instalirali neke od programa iz Windows Live grupe o tome ćete biti obaviješteni.

  Prije pokretanja instalacije potrebno je zatvoriti vaš mrežni preglednik kako bi se mogle ažurirati neke datoteke koje se koriste u tom programu te kliknuti na gumb za nastavak. Ukoliko sami ne zatvorite ovaj program za vas će to učiniti program za instalaciju.
Instalacija će potrajati nekoliko trenutaka. Pri kraju instalacije morat ćete odabrat još neke svoje postavke, poput primjerice želite li postaviti Bing kao zadanog davatelja usluge pretraživanja na vašem pregledniku.

 

instalacija7Na kraju instalacije programa, na pozdravnom dijaloškom okviru ukoliko ga još nemate moći ćete pribaviti Live ID klikom na poveznicu Prijava. Od vas će se zatražiti da u potpunosti ispunite obrazac te da potvrdite da se slažete sa Microsoftovim ugovorom o usluzi i izjavom o zaštiti privatnosti.

Pribavite svoj Live ID

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Zaštitimo svoje najmlađe – Windows Live Obiteljska sigurnost, 1.dio

  1. Povratni ping: Gogini mali savjeti ili za svakog ponešto… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s