Jesmo li spremni za nove Windowse 7?!

slika1

Vjerujemo da ne postoji školski administrator koji još nema instalacijski medij za nove Microsoft Windowse 7. No, pitanje je koliko nas je ostalo samo na tome? Mislim na novom sustavu koji se još uvijek nalazi na instalacijskom mediju. Jeste li i vi jedan od onih koji vole igrati na sigurno? Želite li prije nego ubacite instalacijski DVD u svoje računalo saznati još poneku sitnicu?!

Odgovorit ću u svoje ime. Naravno U povjerenju! Iako me osobno jako zanima kako rade, što ima novo i što je ostalo staro u novim Windowsima 7 još uvijek nisam spremna krenuti u avanturu instaliranja. Prije toga odlučila sam malo istražiti i provjeriti da li je moje računalo spremno za Windowse 7.

Krenemo li nekim redom, prva stvar koju ćemo svakako provjeriti su sistemski preduvjeti. Sada kada znamo što nam je sve potrebno, ostaje nam da provjerimo zadovoljava li naše računalo tražene uvjete. Stoga odaberite Start > Upravljačka ploča. Ukoliko je vaša upravljačka ploča postavljena u klasični prikaz dvokliknite na ikonu Sustav. U dijaloškom okviru Svojstva sustava, na kartici Općenito pročitajte informacije o vrsti procesora i veličini RAM-a. Ukoliko vam je upravljačka ploča na prikazu kategorija, odaberite kategoriju Rad i održavanje, te nakon toga Sustav. Provjerite imate li dovoljno prostora na tvrdom disku odabirom Start > Moje računalo te kliknite na sistemsku particiju diska desnom tipkom miša i odaberite Svojstva.  

slika2                                                slika3
           Svojstva sustava                                              Imate li dovoljno mjesta na tvrdom disku?    

Ukoliko pak i dalje niste sigurni je li vaše računalo spremno za nove Windowse preuzmite besplatni Windows 7 Upgrade Advisor koji će pregledati vaše računalo te provjeriti postoje li problemi vezani uz hardver, uređaje i instalirane programe koje je potrebno riješiti. slika4

Napomenut ćemo da je nakon preuzimanja Upgrade Advisora, program potrebno instalirati na računalo koje želite provjeriti. Također je preporučeno da prije pokretanja Upgrade Advisora priključite i uključite sve USB uređaje i ostale uređaje poput pisača, skenera i vanjskih tvrdih diskova koje inače koristite u svom radu s računalom koje želite provjeriti.

Nadamo se da smo vam pomogli u odluci hoćete li na vaše računalo instalirati nove Windowse 7Smiješak.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s