Interaktivno upoznavanje sučelja Microsoft Officea 2007

 

slika1

 

 

Iako je Microsoft Office 2007 dostupan već dulje vrijeme još ga uvijek veliki broj korisnika ne koristi. Najčešći razlog za to je njegovo moderno, s obzirom na Microsoft Office 2003, dosta izmijenjeno sučelje.

 

 

Ako ste i vi jedan od korisnika još uvijek vjernih sučelju MS Officea 2003 koji nikako da se odluči preći na novo sučelje jer u njemu ne možete pronaći gdje se nalaze one dobre stare naredbe, savjetujemo vam da hrabro krenete.
Kako bismo vam olakšali snalaženje u novom sučelju upoznat ćemo vas s vizualnim interaktivnim referentnim vodičima, koje je razvio Microsoft, pomoću kojih ćete lako i brzo naučiti gdje se što nalazi u Microsoft Officeu 2007.

Na raspolaganju su vam slijedeći interaktivni vodiči:

Vodiče možete isprobati online, odnosno pokrenuti ih na Microsoftovim stranicama ili pak ih možete preuzeti na vlastito računalo kako bi vam uvijek bili na dohvat ruke.

Kako ustvari rade vodiči. Nakon što pokrenete vodič kliknite na gumb Start. Otvorit će vam se prozor sa sučeljem Office programa 2003. U ovom prozoru postavite pokazivač miša na naredbu koju želite pronaći u novom sučelju te pročitajte poruku kako pronaći traženu naredbu. Ukoliko vam pisane upute nisu pomogle kliknite na traženu naredbu i pogledajte animaciju koja će vam pokazati točno mjesto gdje se nalazi naredba koju tražite u novom sučelju. Na ovaj način lako i brzo ćete pronaći i naučiti gdje se nalaze gotovo sve naredbe.

Napomenut ćemo da je za pravilan rad vodiča potrebno na računalu imati Adobe Flash Player 7.0 ili noviji.

Dragi čitatelji ovim člankom započinjem pisanje bloga "Gogini mali savjeti". Pisat ću vam kako brže i lakše upoznati alate Microsoft Officea te kako koristiti njihove brojne mogućnosti. Nadam se da će vam moji mali savjeti biti zanimljivi i korisni te da će vam olakšati njihovu svakodnevnu upotrebu.

Oglasi

O autoru Gordana Sokol

Diplomirani informatičar koji posljednjih šesnaest godina predaje informatiku u OŠ Tužno. Autorica sam niza udžbenika i zbirki iz informatike za osnovne i srednje škole. Autorica sam online tečaja "Logo – online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Tutoring.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s